att jula; verb:

tomtar adventsstjärnor julgran pyssel julklappar apelsiner med nejlikor smörkola gröt rostade sötmandlar sidenband lucialjus julsånger mupparnas jul stearinljus ledig snögubbar ljuslyktor glögg silkespapper familj musik promenad piano julkort tomtar eftertanke kyrkklockor julkrubbor guldpennor glaskulor småtomtar julrim sagor tomtar tomtar tomtar adventskalender glitter stilla natt magi

lördag 7 december 2013

Vitt, vitt och vitt

Nu ligger snön utanför fönstret, vit och stilla. Vi firade vår sexårsdag på Missisippi inn med kalv och pekanötpaj, och trampade hem genom ett vinterland av nyfallen snö, tindrande julstjärnor och juleljus, glittrande lampor i träden och det tysta lugn som infaller sig så fort snön har lagt sig. Bilarna smyger så tyst fram längs vägen, som om snön förvandlade dem till renar och hjortar.

Idag väntar en uppsjö av juliga saker: den har börjat framför julkalender med kanelte. Senare väntar Skansen med julkonsert och julmarknad, inslagning av julklappar, ackompanjerat av julmust och pepparkakor, och en stund vid pianot med julsångerna. Det är sådant som vi småtomtar gillar allra mest.


Jag blickar framåt mot jul. Bild från julafton 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar